Har du svært ved at huske børnesange?

Der findes rigtig mange børnesange og rigtig mange populære af slagsen, som synges for og med børn. Hvis du selv er forælder. pædagog eller på anden måde i kontakt med børn, hvor der skal synges nogle børnesange, så kan det være du oplever at have glemt nogle af teksterne.

Er du vordende forælder?

Som gravid eller kommende far, så er det rigtig godt at begynde at forberede sangene, så kan man alle de kendte sange når der er brug for dem. Når først barnet er født, bliver der nok at se til, så forbered dig gerne i god tid.

Desuden er det rigtig godt for barnet, hvis moren synger mens hun er gravid. Barnet kan faktisk godt høre sangene og lærer dermed nærmest at kende melodierne. Det virker rigtig beroligende på barnet. Desuden kan du jo øve sagnene uden at barnet forstår teksten og derfor er det en god måde at øve på.

Forskellige typer af børnesange

Der findes utrolig mange børnesange, og indenfor mange kategorier. Der findes f.eks. godnatsange, sanglege, julesange, lejlighedssange og andre børnesange.

Mange af sangene er skrevet med pædagogiske hensigter, så børnene kan lære noget ud af teksten eller den leg der hører til. Så børnene kan lære rigtig mange ting ved at synge disse forskellige børnesange.

Mange af sanglegene er også rigtig gode til brug i f.eks. børnehaver. Her kan man være fælles om en leg, hvor man samtidig kan lære lidt og lære hinanden at kende rigtig godt. Der findes f.eks. flere slags navnesanglege, ligesom der er en række fællessange hvor man sender næste vers videre til en anden person.

Nogle populære sange

Der findes som i alle andre musikgenrer, nogle sange der er mere populære end andre. Du kender sikkert sange som Elefantens Vuggevise og Se den lille kattekilling.

Men en af de allermest populære børnesange er Mariehønen Evigglad. Sangen om mariehønen der er ude at gå i regnvejr og møder sneglen Søren, som byder indenfor i sneglehuset, hvor de så bliver rigtig gode venner mens de er krybet i ly for regnen. Sangen ender med at de bliver mand og kone.

Moralen her må jo være at det kan godt betale sig at gøre noget for andre, uden du med det samme får noget igen. Alt godt du giver til andre, kommer retur på et eller andet tidspunkt. Et fint lille budskab at få formidlet til børnene på en rigtig god måde. Også selvom de måske ikke lige tænker så dybt over sangteksten, men et eller andet hænger jo nok ved alligevel.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Har du svært ved at huske børnesange?, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Skriv kommentar

*