Hvad skal jeg gøre?

KattekillingElse var lige kommet i seng, men hun kunne ikke sove, så hun kaldte på sin mor og sagde: “Mor, jeg kan ikke sove, vil du ikke fortælle mig en historie?”

Elsesmor satte sig på sengen og sagde: “Jo, det vil jeg, hvis du vil ligge helt stille og lukke øjnene.”

“Det skal jeg nok,” sagde Else, “fortæl så.”

“Hør så efter,” sagde Elses mor, “der var engang en kat, hun fik en lille killing, og da den havde fået øjne og kunne se, sagde den til sin mor: “Hvad skal jeg gøre for at blive en stor kat?”

“Du skal spise og drikke mælk, og så skal du lære at vaske dig,” sagde dens mor, “husk, at en kat altid skal være ren.”

“Det skal jeg gøre,” sagde den lille kattekilling. Den skyndte sig at drikke mælk hos sin mor, så den blev mæt og faldt i søvn.

På gården, hvor kattemor boede med sin killing, var der også en hund, den fik to hvalpe. En dag sagde små: “Hvad skal vi gøre for at blive store hunde?”

“I skal spise og drikke, og så skal I lære at sige “vov, vov”, når der kommer fremmede ind på gården,” sagde hundemoderen. “Husk, at en hund skal altid holde vagt og passe på.”

“Det skal vi gøre,” sagde de små hvalpe. “Bjæf, bjæf,” sagde de og løb rundt i gården, men deres ben var for svage, så de trimlede omkuld, og så skyndte de sig hen til deres mor, der lå de varmt og godt og faldt hurtigt i søvn.

“Hvad skal vi gøre?” spurgte de små ællinger deres mor.

“I vandet med jer, lær at vømme og sige “Rap, rap,” sagde hun. “Husk, at det vigtigste for en and er, at den svømmer godt. Men nu skal I først sove.”

“Det skal vi gøre,” pippede de små ællinger og krøb ind under deres mor. Der var lunt og godt.

“Hvad skal jeg så gøre?” spurgte Else.

“Du skal sove ligesom killingen, hundehvalpene og ællingerne,” sagde hendes mor. “Husk, at en lille pige skal ha’ megen søvn.”

“Det skal jeg gøre,” sagde Else og puttede sig godt ned under den varme dyne.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.2/5 (21 votes cast)
Hvad skal jeg gøre?, 4.2 out of 5 based on 21 ratings

Skriv kommentar

*