Kristian får en gave

BagagebærerKristian havde en dejlig cykel, men han ønskede sig en bagagebærer. I lang tid havde han sparet sammen, og netop i dag havde han talt sine penge, han manglede kun en krone. Kristian stod ved havelågen og tænkte på, hvordan han skulle skaffe den krone. Han fik ganske vist en krone på lørdag, men det var kun mandag i dag, og der var så længe til lørdag.

“Bare man kunne finde en på gaden,” tænkte Kristian, og gik ud på vejen. Lidt efter kom Ole og Tages mor forbi, hun bar en hel masse pakker, og idet hun var ud for Kristian, tabte hun sin taske, og en hel masse ting trillede ud på vejen.

Kristian skyndte sig at hjælpe hende med at samle det sammen.

“Tak skal du have,” sagde hun, “det var heldigt, du var her til at hjælpe mig.” Hun smilede til Kristian og skyndte sig videre. Kristian stod og kiggede ned i jorden, og så opdagede han kronen, den måtte være faldet ud af tasken.

“1 krone,” tænkte Kristian, “lige det jeg behøver,” han samlede den op og stod lidt og vendte og drejede den i hånden, så sukkede han og løb efter Tage og Oles mor.

“De tabte denne her,” sagde Kristian og rakte hende kronen.

“Ih, tak,” sagde hun, “men den må du næsten hellere beholde, som tak fordi du hjalp mig, og så som belønning fordi du er så ærlig, værsågod, Kristian.”

“Tusind tak,” sagde Kristian og bukkede dybt, så løb han alt hvad han kunne, nu skulle han hen og købe sin bagagebærer.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (15 votes cast)
Kristian får en gave, 4.7 out of 5 based on 15 ratings

Skriv kommentar

*