Skoene

Skoene“Nu er du så stor, så du selv kan pudse dine sko,” sagde Jens’ mor en dag, “nu skal jeg vise dig, hvordan man skal bære sig ad, og for fremtiden kan du gøre det selv.”

Mor tog skuffen med pudsegrejer frem, og et par af Jens’ sko. Først tørrede hun det gamle snavs af, så smurte hun dem ind i skocreme.

“Se,” sagde hun, “de er sultne, kan du se, hvor de sluger sværten.”

Da skoene havde stået lidt med sværte på, pudsede hun dem efter med en børste, og til sidst blankede hun dem med en blød klud.

“De ligner helt nye sko nu,” jublede Jens, “sådan skal de altid se ud.”

“Ja, nu kan du selv passe dem i fremtiden,” sagde hans mor.

“Det skal jeg nok,” sagde Jens, men den næste dag havde han travlt med at lege, og han syntes også skoene var pæne nok, han behøvede ikke at pudse dem den dag, og sådan gik den ene dag efter den anden.

Jens havde dårlig samvittighed og måske var det derfor, at han en nat havde en mærkelig drøm.

Han drømte, at han hørte nogen græde, han gik efter lyden, og kom til et hus, der lignede en æske skosværte. uden forhuset stod et par drengesko og græd.

“Hvad græder I for?” spurgte Jens.

“Vi er så sultne, så sultne,” jamrede skoene, “vi traver og traver, men vi får aldrig noget mad, og den dreng, der ejer os, passer os ikke, se vores næser, farven er helt skrabet af dem.”

“Jamen, kan I få mad inde i det hus der?” spurgte Jens.

“Ak, ja,” svarede skoene, “men vi kan ikke selv spise, og vi kan ikke få døren op.”

“Nu skal jeg hjælpe jer,” sagde Jens og åbnede døren for skoene, så gav han dem sværte at spise, og bagefter blankede han dem. Skoene strålede af glæde, de var mætte og blanke.

“I ligner mine sko, da de var nye,” sagde Jens.

“Vi er dine sko,” sagde skoene, “tak for hjælpen,” og så løb de.

“Vent,” råbte Jens så højt, at han vågnede ved det. Det var morgen, og det første, han så efter, var, om han sko var der.

Jo, de stod på gulvet og så ulykkelige ud.

“Jeg skal snart få jer glade,” sagde Jens og sprang ud af sengen. Han fik fat i pudseskuffen og gav sig tl at pudse skoene, og lidt efter strålede de og lignede et par helt nye.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.9/5 (9 votes cast)
Skoene, 3.9 out of 5 based on 9 ratings

Skriv kommentar

*