Solen er så rød, mor

Solen er så rød, mor, er en rigtig klassiker som godnatsang for de små. Personligt var det en sang jeg tit fik sunget da jeg var barn. det er Carl Nielsen der har skrevet denne smukke melodi, som du kan høre i en flot version længere nede på siden.

Komponist: Carl Nielsen
Tekst: Harald Bergstedt

Solen er så rød, mor

Solen er så rød, mor,
og skoven bli’r så sort
Nu er solen død, mor,
og dagen gået bort.
Ræven går derude, mor,
vi låser vores gang.
Kom, sæt dig ved min pude, mor,
og syng en lille sang.

Himlen er så stor, mor,
med klare stjerner på
Hvem monstro der bor, mor,
på stjernen i det blå?
Tror du der er drenge, mor,
der kigger ned på mig?
Og tror du de har senge, mor,
og sover li’som jeg?

Hvorfor bli’r det nat, mor,
og kold og bitter vind?
Hør den lille kat, mor,
den mjaver og vil ind!
Mågerne og ternerne
har ingen sted at bo.
Åh, hør, nu synger stjernerne,
de synger mig til ro!

 

Video med Solen er så rød, mor

Her kan du se en meget flot udgave af godnatsangen Solen er så rød, mor. Det er Lene Heede Sørensen der synger og jeg synes hun gør det virkelig smukt.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.2/5 (79 votes cast)
Solen er så rød, mor, 4.2 out of 5 based on 79 ratings

Comments

 1. Martin Clausen skriver

  Jeg kan ikke li’ denne godnatsang, fordi jeg synes den er sørgelig.
  Hilsen Martin

 2. Martin Mundus skriver

  Smuk sang men en lidt skinger fremførelse, efter min smag

 3. Marianne skriver

  Jeg sys den er fantastisk! Min mor sang den for mig da jeg var barn og nu synger jeg den selv for min søn 🙂

 4. En fantastisk sang som jeg dog har et ambivalent forhold til da elskede melodien som barn men teksten gjorde mig meget ulykkelig. Jeg synger den derfor i omskrevet version for den lille

 5. Rasmus skriver

  Har det lidt på samme måde.. Jeg kan huske jeg blev så ked af det når min mor sang den (gjorde det hver aften). Men som voksen (og far) synes jeg den er fantastisk og synger den selv for min mindste… Underligt egentligt….

 6. Bodil Storm skriver

  Da min kat døde, sang vi denne her sang for den til dens begravelse. Da vi var færdige med at synge, sprang katten op af den mini kiste vi havde lavet helt specielt til den, og var i live. Den var ikke længere død.

  Det jeg prøver at sige er, at denne her sang er Jesus.

  HALLELUJA! PRAISE THE LORD!

 7. jeg har hørt den kan synges bedre

 8. Lis Aarlit Jensen skriver

  Sarah Belle
  23/8 17
  Jeg kan rigtig godt lide den sang.
  Perfekt❤️❤️❤️❤️

 9. Henriette Frederiksen skriver

  Verdens bedste godnatsang, min mor sang den altid for mig da jeg var lille. Sang den for min kæreste i går han syntes også den var god!

 10. Jeg elsker den sang – samme grund som jer andre: min mor sang den for mig, da jeg var lille og nu synger jeg den for min dreng. Vi mistede vores pige under graviditeten forrige år og det har gjort det svært for mig at synge slutningen på sangen uden at fælde en tåre.

 11. Fantastisk sang.
  Min mormor sang den altid da jeg var lille.
  Nu synes jeg teksten er trist men melodien er strålende!

Speak Your Mind

*