Julesange

Herunder kan du se en liste med en række julesange som du kan finde tekster til her på hjemmesiden. Vi har samlet både samler fra den danske salmebog, gamle jule viser og nyere julemusik. F.eks. kan du finde teksten til Ørkenens Sønners lidt sjofle julesang.

Så  der burde være julesange nok til når der er jul i dk, uanset om du leder efter julesange til julefrokosten eller til juleaften. Her kan det nemlig blive jul for alle.

Julesange

 

Julesange juleaften

Julesange bruges i mange sammenhænge op mod jul. Der hvor de først og fremmest bruges er selvfølgelig juleaften hvor man danner rundkreds rundt om juletræet og går rundt om det mens man synger forskellige julesange. Hver familie har sine egne traditioner, som dog i det store hele ligner hinanden rundt omkring.

Nogle synger få sange juleaften, mens andre synger mange julesange. Desuden er der nogle som vælger ikke at synge alle vers i alle julesange. Der der nogle, specielt julesalmerne, som har rigtig mange vers. Her kan det godt blive en lang affære hvis man skal synge alle vers. Her kan man ofte synge f.eks. de 2-3 første vers og så det sidste vers.

I nogle familier har man også valgt at droppe det med at danse om juletræet. Her vælger man at sidde ned i sofaerne m.m. og synge nogle julesange helt stille og roligt. Det er især bla. ældre mennesker som måske er knapt så godt gående, men man ser det også blandt yngre mennesker.

Julemandskostume

Mange børn ser frem til juleaften, hvor de skal have gaver af Julemanden. Mange fædre har også gjort kiksede forsøg på at komme ind og lade som om de er Julemanden, iført en nissehue og nærmest deres eget tøj. Men vidste du at du kan købe et julemandskostume for næsten ingen penge? Det er noget som virkelig vil sætte prikken over i’et, at være iklædt et ordentligt julemandskostume.

Du kan se et udvalg er julemandskostumer her.

Her kan du også bruge julesange

Udover at synge julesange juleaften, så bliver de også brugt til forskellige andre lejligheder. En del bruges til f.eks. juletræsfester i forskellige foreninger. Andre synges i skolen, hvor klassen kan synge julesange til morgensang eller i andre sammenhænge.

Der synges også f.eks. Sankta Lucia, hvor børnene er iklædt hvide Lucia-kjoler, og går optog og synge Sankta Lucia.

Desuden synges der ofte også en del julesange på plejehjem, hvor de ældre kan sidde og hygge, mens de samtidig synger nogle sange. De kan ofte huske og mindes disse sange, som de jo har sunget mange gange i løbet af deres liv.

Børnene i børnehaver synger også disse sange til jul og bruger også en del af de sanglege der er knyttet til mange af julesangene.

Sidst men ikke mindst er julesange og julesalmer jo også en stor del af kirkens rituale op mod jul. Det er en stor oplevelse med disse sange i kirken, hvor alle synger med på denne fællessang.